ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

Απολαύστε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο σε ένα από τα κεφαλοχώρια του Πηλίου.

Slide 2 Title Here

This is slide 2 description.

Slide 3 Title Here

This is slide 3 description.

Slide 4 Title Here

This is slide 4 description.

Ο Άγιος Λαυρέντιος είναι χωριό του Νομού Μαγνησίας κτισμένο στις νότιες πλαγιές του Πηλίου σε υψόμετρο 600 μ. και σε απόσταση 21 χλμ. ανατολικά από τον Βόλο, ανάμεσα στα χωριά Δράκεια και Άγιος Γεώργιος. Το χωριό οφείλει την ονομασία του στην Μονή του Αγίου Λαυρεντίου που κτίσθηκε από ρωμαιοκαθολικούς βενεδικτίνους μοναχούς (τους Αμαλφινούς) κατά την περίοδο των Σταυροφοριών τον 11ο αιώνα.

Σήμερα, ο Άγιος Λαυρέντιος παραμένει ένα από τα κεφαλοχώρια του Πηλίου και διατηρεί πλούσια την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του με πολλές εκκλησίες, αρχοντικά, πλατείες, βρύσες και λιθόστρωτους δρόμους (καλντερίμια). Στο χωριό ζουν περίπου 300 μόνιμοι κάτοικοι, ενώ έχουν αγοράσει σπίτια εδώ Έλληνες και ξένοι αρχιτέκτονες, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, γιατροί και επιχειρηματίες. Εκτός από την Μονή του Αγίου Λαυρεντίου, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το ξωκλήσι της Παναγίας Σουραβλού (αφιερωμένο στην Ζωοδόχο Πηγή), τον Άγιο Αθανάσιο (1777) και τον Άγιο Δημήτριο (1730) στην κεντρική πλατεία.

Κάθε χρόνο στον Άγιο Λαυρέντιο, διοργανώνονται πολλά θρησκευτικά πανηγύρια. Τον Ιούνιο, οι γυναίκες του χωριού διοργανώνουν την Γιορτή του Κερασιού. Επίσης από το 2006, προς τα τέλη Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου, στον Άγιο Λαυρέντιο διοργανώνεται και ο κύκλος μουσικών εκδηλώσεων «Μουσικό Χωριό». Την 1η Ιουνίου στη γιορτή του αγίου Λαυρεντίου και στις 20 Ιουλίου στη γιορτή του προφήτη Ηλία διοργανώνονται σημαντικές εκδηλώσεις.

- Πώς θα φτάσετε
Θα ακολουθήσετε το δρόμο προς Αγριά και θα στρίψετε αριστερά στο ύψος των Κάτω Λεχωνιών, όπου υπάρχει ταμπέλα προς Άγιο Λαυρέντιο. Εκτός από αυτοκίνητο το χωριό εξυπηρετεί με δρομολόγια και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου.


- Που θα βολτάρετε
Τριγυρίστε ξανά και ξανά στα πετρόχτιστα καλντερίμια (δεν κυκλοφορεί αυτοκίνητο) με μερικά από τα ομορφότερα αρχοντικά του Πηλίου. Πάρτε μαζί σας άνετα παπούτσια, ελαφρύ σακβουαγιάζ και προετοιμαστείτε για αρκετό περπάτημα.

- Ποιοι διάσημοι είναι Αγιολαυρεντιώτες
Ο ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Λαυρέντης Διανέλλος και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

- Η καλύτερη φωτογραφία για να πάρετε μαζί σας
Το αρχοντικό του Γκλαβάνη, η θέα στις στέγες του χωριού και στον Παγασητικό, οι ρόδες του παλιού νερόμυλου, η μικρή εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.